Mijn Retro Reisgenoot: De Magie van Mijn Oude Volvo op LPG
29 augustus 2023 

Mijn Retro Reisgenoot: De Magie van Mijn Oude Volvo op LPG

Mijn Oude Volvo op LPG: Waarom Ik Geen Materialist Ben


Hallo allemaal, avonturiers van het leven! Vandaag wil ik het hebben over iets waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht: mijn oude Volvo op LPG. Waarom, zou je je kunnen afvragen? Nou, daar is een verhaal achter dat alles te maken heeft met mijn levensfilosofie.


Ik ben nooit een materialist geweest, en dat zal ik ook nooit worden. Mijn motto is altijd geweest: "Tijd is leven," en voor mij betekent 'leven' zoveel mogelijk avonturen beleven met familie en vrienden. Ik geef niets om flitsende Lamborghini's of ander patserig gedoe. Mijn prioriteiten liggen elders.


Mijn trouw aan mijn oude Volvo op LPG kan soms tot grote frustratie leiden bij mijn vrouw, Claudia. Ze begrijpt niet waarom ik niet iets 'moderners' en 'indrukwekkenders' wil rijden. Maar voor mij heeft een auto nooit een statussymbool vertegenwoordigd.


Kijk bijvoorbeeld naar mensen als Mark Zuckerberg of Warren Buffet. Ze blijven in relatief oude auto's rijden, zelfs met al hun succes. Dat zegt veel over waar je prioriteiten liggen en wat je echt waardeert in het leven.


Een andere reden waarom ik vasthoud aan mijn oude Volvo heeft te maken met financiële verstandigheid. Ik geloof sterk in het principe van samengestelde rente, waarbij je elke verdiende euro slim kunt investeren om meer geld te genereren. In plaats van mijn zuurverdiende geld uit te geven aan een flitsende auto, investeer ik liever in bedrijven en andere projecten die rendement opleveren op de lange termijn.


Dat gezegd hebbende, ben ik niet ongevoelig voor de spannende ontwikkelingen in de autowereld, met name op het gebied van autonoom rijden. Ik sluit zeker niet uit dat ik in de toekomst enthousiast zal zijn over de technologie en een toffe elektrische auto zal aanschaffen. Maar tot die tijd blijf ik tevreden rondrijden in mijn oude, vertrouwde Volvo op LPG.


Dus, onthoud dit: het draait niet om de auto die je rijdt, maar om de avonturen die je beleeft en de herinneringen die je maakt. Materialisme kan tijdelijk genot bieden, maar echte rijkdom ligt in ervaringen en relaties. En wie weet, misschien zal ik ooit in een zelfrijdende elektrische auto stappen, maar tot die tijd blijf ik genieten van de eenvoud en bescheidenheid van mijn oude Volvo.

Cheers
Bas


Over de schrijver
Bas Urlings, ook wel “Ondernemer op Slippers” genoemd, reisde 2 jaar lang rond de wereld terwijl zijn business doordraaide en bezocht in totaal meer dan 50 landen. Na zijn wereldreis ging zijn e-commerce business 20 keer over de kop. Hij won de CrossBorder Awards als snelst groeiende Crossborder Internetbedrijf van Nederland. Hij is founder van Dwarfs, en ambiteuze start-up die succesvolle merken opkoopt op Marketplaces. Zijn totale sales via Marketplaces, zoals Amazon, staat inmiddels boven de 54 Miljoen.
Reactie plaatsen