Ik transformeer een Vriezer om tot een IJsbad: Mijn Koude Krachtavontuur Dat Levens Verandert!
31 augustus 2023 

Ik transformeer een Vriezer om tot een IJsbad: Mijn Koude Krachtavontuur Dat Levens Verandert!

De Kracht van Kou: Mijn DIY IJsbad Avontuur gemaakt van een vrieskist


Hey daar, avonturiers van het leven! Vandaag wil ik jullie meenemen op een ijskoud avontuur (letterlijk!) dat mijn leven de afgelopen tijd heeft veranderd. Ik bouwde namelijk mijn eigen ijsbad, en ik kan je vertellen, het was een echte  gamechanger!


Van Vriezer tot IJsbad


Stel je voor: een paar pallets, een paar balken, wat wielen en een oude vriezer. Met deze ogenschijnlijk eenvoudige materialen toverde ik in een handomdraai een draagbaar ijsbad tevoorschijn.


Je vraagt je misschien af waarom ik dit heb gedaan. Wel, de naam die we allemaal kennen - Wim Hof, ook bekend als "The Iceman" - heeft ons laten zien dat koude baden en douches talloze voordelen bieden. En wanneer je deze combineert met ademhalingsoefeningen, ontstaat er echt iets magisch.


Inspiratie uit Onverwachte Hoek


Dus, ik raakte geïnspireerd. Waarom zou ik niet profiteren van de voordelen van koud water? Waarom zou ik niet mijn eigen ijsbad bouwen en deze gezondheidsboost in mijn dagelijkse routine opnemen?


Het IJsbad in Actie


Mijn DIY ijsbad werkt als een soort koude badkuip. Dankzij een sensor blijft het water standaard rond het vriespunt, dus er is geen gedoe met ijsblokjes toevoegen. Een vijverpomp zorgt voor constante circulatie, zodat het water niet bevriest aan de bovenkant.De Kracht van Koud Water en IJsbaden


Nu, laten we het hebben over de voordelen van koud water en ijsbaden. Ten eerste, het is als een schok voor je systeem - een gezonde schok. Het verbetert je doorbloeding, versterkt je immuunsysteem en verhoogt je energieniveau. Het vermindert ontstekingen en stress, en het is gewoonweg mega verfrissend.


Het dwingt je lichaam om zich aan te passen en sterker te worden. Het is een beetje als een work-out voor je immuunsysteem en je mentale weerbaarheid. Het verlicht zelfs spierpijn en verbetert je slaap. En dat alles vanuit je eigen ijsbad!


Prioriteit Nummer Eén: Gezondheid


Ik wil eindigen met een belangrijke herinnering: gezondheid moet altijd prioriteit nummer één zijn. Zonder goede gezondheid is er niets anders in het leven. Dus waarom niet iets proberen dat je gezondheid op een leuke en uitdagende manier kan verbeteren?


Dus, waar wacht je nog op `;-`)? Bouw je eigen ijsbad, neem de duik en ontdek de voordelen van koud water. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!


Op naar een gezond, krachtig en avontuurlijk leven!


Cheers 🥶💪🌊

Bas


Over de schrijver
Bas Urlings, ook wel “Ondernemer op Slippers” genoemd, reisde 2 jaar lang rond de wereld terwijl zijn business doordraaide en bezocht in totaal meer dan 50 landen. Na zijn wereldreis ging zijn e-commerce business 20 keer over de kop. Hij won de CrossBorder Awards als snelst groeiende Crossborder Internetbedrijf van Nederland. Hij is founder van Dwarfs, en ambiteuze start-up die succesvolle merken opkoopt op Marketplaces. Zijn totale sales via Marketplaces, zoals Amazon, staat inmiddels boven de 54 Miljoen.
Wim-Rien Dijkstra
Door

Wim-Rien Dijkstra

op 12 Sep 2023

Ben wel benieuwd of je ook een bouwbeschrijving hebt. Verder is mij verteld dat je een lining moet gebruiken in je vriezer omdat de panelen niet waterdicht zijn. Hoe heb je de temperatuurregeling ingesteld??

Pauline
Door

Pauline

op 29 Nov 2023

Hartelijk bedankt voor de uitleg.

Reactie plaatsen