25 TON Hout Hakken: Een Ode aan Oeroude Vaardigheden
31 augustus 2023 

25 TON Hout Hakken: Een Ode aan Oeroude Vaardigheden

Hey daar, avonturiers van het leven! Vandaag wil ik jullie meenemen naar een van die momenten waarop ik mij echt één voel met de natuur. Ik heb namelijk eigenhandig 25 ton (ja, je leest het goed, 25000 kg!) hout gekloofd, en dat was geen gemakkelijke klus....


De Erfenis van Hout


Sommige dingen zitten gewoon in je bloed, geërfd van generaties voor ons. Mijn vader was altijd bezig met hout, en als kind hebben we vaak de kachel gestookt. Het was een ritueel, een manier om warmte en gezelligheid te brengen in ons huis.


Terug naar de Natuur


Hout hakken brengt me dichter bij de natuur, letterlijk en figuurlijk. Het ruwe contact met de stammen, het geluid van het hakken, het gevoel van de natuurlijke elementen - het is allemaal zo verrijkend.


De Uitdaging van 25 Ton


Laten we eerlijk zijn, het klinkt als een enorme klus, en dat was het ook. Sommige van die stammen waren wel 1,5 meter dik! Maar dat is juist wat het zo bevredigend maakte. Het was een test van mijn kracht en doorzettingsvermogen. Al duurde deze klus ietsjes langer uhuhmmm dan gepland.... haha


Hout Stoken: Een Oer-Recht


Voor mij voelt het stoken van hout als een oer-recht. Het is een directe verbinding met onze voorouders, die dezelfde handelingen uitvoerden om warmte en licht te creëren. Het is simpelweg een deel van wie we zijn als mens.


Groene Stroom versus Houtstoken


Oke een kleine vergelijking dan.... "groene stroom" wordt ook opgewekt door het verbranden van bomen. Ik ben ervan overtuigd dat het stoken van je eigen hout een duurzamere en natuurvriendelijkere optie is. Het vereist minder transport en minder energie om de warmte op de juiste plek te produceren.


Dus, als je ooit de kans krijgt om zelf hout te hakken en je kachel te stoken, grijp die kans met beide handen. Het is niet alleen een bron van warmte, maar ook van verbinding met de natuur en met onze wortels als mens en brengt veel gezeligheid.


Op naar meer avonturen in de natuur en een gezellig knapperend haardvuur!


Cheers 🌲🔥🌿
Bas


Over de schrijver
Bas Urlings, ook wel “Ondernemer op Slippers” genoemd, reisde 2 jaar lang rond de wereld terwijl zijn business doordraaide en bezocht in totaal meer dan 50 landen. Na zijn wereldreis ging zijn e-commerce business 20 keer over de kop. Hij won de CrossBorder Awards als snelst groeiende Crossborder Internetbedrijf van Nederland. Hij is founder van Dwarfs, en ambiteuze start-up die succesvolle merken opkoopt op Marketplaces. Zijn totale sales via Marketplaces, zoals Amazon, staat inmiddels boven de 54 Miljoen.
Reactie plaatsen