Van 300 Euro aan de keukentafel tot Nederland's Snelst Groeiende Cross-border E-commerce Bedrijf
29 augustus 2023 

Van 300 Euro aan de keukentafel tot Nederland's Snelst Groeiende Cross-border E-commerce Bedrijf

Van Rechtszaak tot Wereldreis: Het Inspirerende Verhaal Achter mijn E-commerce Avontuur


Hey daar, levensgenieters en ondernemers! Vandaag ga ik jullie meenemen op een ongelooflijke reis door mijn eigen ondernemersavontuur. Het is een verhaal van ups en downs, van de rechtszaal tot wereldreizen, en uiteindelijk tot het winnen van een prestigieuze onderscheiding. 


Ik begon deze ondernemersreis op een zeer onconventionele manier. Na een verhitte rechtszaak met mijn vorige zakenpartner bevond ik me met slechts 300 euro op mijn bankrekening. Maar ik liet me niet ontmoedigen. Ik zat aan mijn keukentafel in een pand dat ik eigenhandig aan het opknappen was, en ik begon mijn eigen e-commercebedrijf. Mijn focus lag op het importeren van telefoonaccessoires uit China.


Foto: Ik aan mijn keukentafel waar ik helemaal opnieuw startte met 300 euro....


Terwijl ik tussen het stof en de verf zat, begon ik te bouwen aan mijn droom. In mijn derde jaar van mijn studie woonde ik een half jaar in China (Beijing). Dat was een keerpunt voor mij, want daar opende ik mijn ogen voor nieuwe handelsmogelijkheden.


Al snel verzond ik honderden pakketten per dag, helemaal in mijn eentje, rechtstreeks vanuit mijn eigen woonkamer. Maar ik wist dat dit slechts het begin was.


Ik huurde een antikraak pand van 300 vierkante meter en nam direct zes enthousiaste stagiaires aan. Dat was het moment waarop mijn bedrijf echt tot leven kwam. We werkten hard, maar we wisten ook hoe we plezier moesten maken. Regelmatig gingen we bowlen, dronken we samen en vierden we onze successen terwijl de business bleef groeien.


Soms denk ik terug aan die rechtszaak met mijn voormalige zakenpartner. Als dat niet was gebeurd, zou ik deze business waarschijnlijk nooit zijn gestart. Het is grappig hoe de moeilijke momenten in je leven uiteindelijk de beste keerpunten kunnen worden.


Toen mijn business stabiel genoeg draaide, gunde ik mezelf de ultieme beloning: twee jaar lang reizen rond de wereld, samen met mijn fantastische vrouw Claudia, terwijl mijn bedrijf gewoon bleef draaien.


Bij mijn terugkeer zette ik me nog harder in voor mijn business, en we boekten een ongelofelijke groei. In 2018 kroonde ik mijn reis met de Crossborder Awards, waar ik werd uitgeroepen tot het snelst groeiende Crossborder e-commercebedrijf van Nederland.


Na het winnen van deze prestigieuze prijs besloot ik mijn kennis en ervaring te delen en anderen te helpen bij het opzetten van hun eigen e-commercebedrijven. En zo werd Plazatalk geboren.


Dus, wat is de les van dit alles? Soms moet je door de donkerste tunnels gaan om het helderste licht aan het einde te vinden. Dromen najagen en je passie volgen is de sleutel tot succes. En wie weet, misschien begin jij ook ooit je eigen ongelooflijke ondernemersreis.

Cheers
Bas


Over de schrijver
Bas Urlings, ook wel “Ondernemer op Slippers” genoemd, reisde 2 jaar lang rond de wereld terwijl zijn business doordraaide en bezocht in totaal meer dan 50 landen. Na zijn wereldreis ging zijn e-commerce business 20 keer over de kop. Hij won de CrossBorder Awards als snelst groeiende Crossborder Internetbedrijf van Nederland. Hij is founder van Dwarfs, en ambiteuze start-up die succesvolle merken opkoopt op Marketplaces. Zijn totale sales via Marketplaces, zoals Amazon, staat inmiddels boven de 54 Miljoen.
Reactie plaatsen