Digital Nomad - Werk vanuit je hangmat
27 november 2015 

Digital Nomad - Werk vanuit je hangmat

Digital Nomad, je hoort deze term steeds vaker de laatste tijd, maar wat is het nou precies en hoe wordt je het? Werken vanuit je hangmat; eigenlijk is dat een beetje de uitleg wat een Digital Nomad nu precies is, iemand die al zijn zaken reizend kan regelen oftewel “reizenden ondernemers” zijn digital nomads. Ik heb jaren lang hard gewerkt, om uiteindelijk de wereld rond te kunnen reizen terwijl mijn business gewoon door draaide. Een droom die ik had vanaf mijn 16de werd werkelijkheid. Iedereen verklaarde me voor gek natuurlijk, “droom maar lekker verder” hoorde ik vaak genoeg, maar zolang je erin blijft geloven kom je steeds dichterbij je doel als je er maar aan blijft werken! Hoe word je digital nomad en krijg je het voor elkaar om al je zaakjes op afstand te kunnen regelen?

Digital Nomad

Foto: Digital Nomad – Bas Urlings

Hoe word je een Digital Nomad

Een Digital Nomad oftewel reizende ondernemer “worden” is natuurlijk een heel proces. Maar waar begin je en met welke business modellen zijn de kans het grootst dat je ooit alle vrijheid hebt om je business vanuit elke uithoek op de wereld te runnen? In dit artikel ga ik je alles uitleggen hoe je naar mijn idee je kansen zo groot mogelijk maakt om een Digital Nomad te worden! Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen vrijheid kan creëren en het “heft in eigen handen” kan nemen. De enige vraag die je jezelf moet stellen is wat je hiervoor wilt opgeven! Vaak moet je concessies doen in de vorm van tijd of geld om uiteindelijk je dromen te verwezenlijken, als je niet bereid bent om op 1 van deze vlakken consessies te doen is de kans klein dat je ooit je droom als Digital Nomad zal verwezenlijken. Als ik naar mezelf kijk heb ik jarenlang voor vrijwel niks gewerkt, mijn eerste businesses werden niet instant een succes en voordat ik geld ging verdienen en mijn vrijheid had gecreëerd was ik ongeveer 5 jaar verder als ondernemer.

Stap 1 – Kies het juiste Business Model

Alles valt of staat met het juiste business model. Zonder het juiste business model is de kans simpelweg nihil of super klein wil je ooit een Digital Nomad zal kunnen worden. Om je een voorbeeld te noemen, stel je gaat een koeriersdienst starten, dan zal je een auto aan moeten schaffen, en ritjes moeten maken om uiteindelijk je geld te verdienen. Met andere woorden, jou TIJD is van belang om uiteindelijk geld te verdienen. Alles waar jou eigen tijd van belang is om uiteindelijk geld te verdienen is NIET het juiste business model voor de digital nomad. Dus een aantal voorbeelden van businesses die ik niet zou starten is bijv timmerman, schilder, loodgieter, advocaat, rechter en nog veel meer waar dus je eigen tijd afhankelijk is van hoeveel je verdient.

Wel het juiste business model zijn de modellen waar je eigen tijd NIET afhankelijk is van de hoeveel geld die je kan verdienen. Denk hierbij aan handel, E-Commerce, webwinkels etc. In deze tijden is het online verkopen van fysieke producten nog nooit zo makkelijk geweest. Er zijn vele manieren om uiteindelijk je orderverwerking en/of klantenservice uit te besteden en zo heb je zelf alle vrijheid van de wereld om de wereld rond te reizen of andere leuke dingen te doen. Is het zo simpel? Nee! Voordat je er bent zal je alsnog serieus tijd en/of geld moeten investeren om uiteindelijk los van je uren “onbeperkt” geld te kunnen verdienen. Eigenlijk komt het erop neer dat je een systeem wilt creëren (Wat een business heet) die voor jou gaat werken, inplaats van ondersom.

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Bas Urlings, ook wel “Ondernemer op Slippers” genoemd, reisde 2 jaar lang rond de wereld terwijl zijn business doordraaide en bezocht in totaal meer dan 50 landen. Na zijn wereldreis ging zijn e-commerce business 20 keer over de kop. Hij won de CrossBorder Awards als snelst groeiende Crossborder Internetbedrijf van Nederland. Hij is founder van Dwarfs, en ambiteuze start-up die succesvolle merken opkoopt op Marketplaces. Zijn totale sales via Marketplaces, zoals Amazon, staat inmiddels boven de 54 Miljoen.
Reactie plaatsen